Grote Europese politie-actie tegen illegale betaal-tv

(archieffoto)
thinkstock (archieffoto)
Tienduizenden mensen die illegaal naar voetbalwedstrijden keken, moeten een alternatief zoeken. Dankzij piraterij keken ze zonder abonnement naar betaaltelevisiezenders, maar het netwerk dat dit aanbood is vandaag ontmanteld bij een grote internationale politieactie. In Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn meer dan tweehonderd servers uit de lucht gehaald.

De autoriteiten hebben meer dan twintig verdachten in het vizier, maar voor zover bekend is niemand opgepakt. Wel zijn 150 accounts bij de betaaldienst PayPal geblokkeerd. Wel zijn 150 accounts bij de betaaldienst PayPal geblokkeerd. De actie is aangestuurd door Eurojust, een justitieel samenwerkingsverband van de Europese Unie, dat in Den Haag is gevestigd. Volgens de dienst zijn nog nooit zo veel servers tegelijk platgelegd.

Om welke piratenzender het ging, is niet bekend. Mogelijk gaat het om de Arabische BeoutQ, waarover de UEFA deze week een rapport uitbracht.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  Als het Thor servers zijn of een ander type gedencentraliseerd netwerk dan is al dat werk een maat voor niets geweest. Meer nog, ontwikkellaars zullen nog extra innoveren om uit de handen van de overheid te blijven. Ik praat dit niet goed, maar dat is waar we naartoe gaan.

 • Albert De Vries

  Nu nog de "servers" van alle niet conforme webshops uit de lucht halen want blijkbaar gaat dat vlotjes

 • michael de saedeleer

  Wel zijn 150 accounts bij de betaaldienst PayPal geblokkeerd. Wel zijn 150 accounts bij de betaaldienst PayPal geblokkeerd. word dit gewoon ergens afgehaald knipen plaken ;p

 • Erwin Vandriessche

  Eigenlijk betalen we al genoeg voor onze TV zenders hé, waarom kan het niet gewoon erbij zonder meerkost! Want 1/3 van het beeld is voetbal en de overige 2/3 is reclamepanelen die je afleiden.

 • Eddy Keulier

  Christle, gratis bestaat niet. De VRT/BRT rekening komt via de belastingsbrief.