Grote brand verwoest deel van historische pier in haven van San Francisco

De brand op Fisherman's Wharf in San Francisco.
AP/Dan Whaley, @dwhly De brand op Fisherman's Wharf in San Francisco.
Aan een pier in de haven van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië is een grote brand uitgebroken. Het vuur werd zaterdagochtend (plaatselijke tijd) opgemerkt in een magazijn op de historische pier 45, zo meldt de brandweer. De schade is aanzienlijk, volgens CNN zou zeker een kwart van de pier door het vuur verwoest zijn.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Amerikaanse militaire schip Jeremiah O’Brien uit de Tweede Wereldoorlog, dat aan pier 45 ligt, zou geen schade opgelopen hebben door de brand.  Het pakhuis van de kade brandde af met vlammen tot wel 30 meter hoog. De rest van de haven bleef gespaard van het inferno. 

De oorzaak van de vlammenzee is nog onbekend. De oorzaak van de brand is onbekend. De lokale krant San Francisco Chronicle bericht dat veel daklozen zich ophielden in het pakhuis waar de brand woedde. Zij zouden daar ook op open vuur hebben gekookt. Enkele arbeiders in de omgeving zeggen dat ze een ontploffing hebben gehoord.

Zowat 150 brandweerlui werden ingezet om de brand te bestrijden, een brandweervrouw is daarbij gewond geraakt. Op videobeelden is een grote rookpluim te zien.

In de buurt bevindt zich ook de bij toeristen erg geliefde pier 39, waar zich meestal ook talrijke zeeleeuwen verzamelen. De pieren behoren tot Fisherman's Wharf, dat gekend is voor zijn talrijke attracties, restaurants en winkels.

Meer dan honderd brandweermannen bestrijden het vuur.
EPA Meer dan honderd brandweermannen bestrijden het vuur.
AP
AP
AP
EPA
EPA
EPA