Grote brand uitgebroken in toeristische hotspot op Ibiza

Er is een grote rookpluim te zien vanuit San Antonio.
Twitter Er is een grote rookpluim te zien vanuit San Antonio.
Er stijgt een grote rookpluim op in Cale de Bou op Ibiza. Volgens de lokale pers zou een groot perceel in brand staan. Enkele buurtbewoners zijn geëvacueerd.

De brandhaard zou rond 16 uur ontstaan zijn in dichtbevolkt gebied met veel toeristische voorzieningen nabij Cala de Bou , op tien minuten rijden van het populaire San Antonio (of Sant Antoni de Portmany). Het zou gaan om een perceel waar afval werd verzameld en waar brandbare producten liggen.

Sommige getuigen hebben kleine ontploffingen gehoord. Enkele bewoners zijn geëvacueerd en anderen zitten door de brand zonder stroom. Er zou ook al een auto brand gevat hebben en mogelijk ook een nabijgelegen huis. De autoriteiten proberen het vuur met blusvliegtuigen onder controle te krijgen. De Guardia Civil heeft een veiligheidsperimeter ingesteld. Lokale mensen vrezen dat de wind het vuur nog zal aanwakkeren.

De enorme rookpluim is van ver te zien. Op sociale media hebben geschrokken vakantiegangers filmpjes van de enorme brand gepost.

San Antonio is de levendigste badplaats in het noord-westen van Ibiza en erg geliefd omwille van de prachtige stranden.




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lowie teunis

    In San Antonio zijn geen mooie stranden. Je moet op een boot voor stranden.

  • Danny De Graeve

    Tegenwoordig overal brandhaarden, normaal?. Doe zo verder. Wie onheil zoekt, zal onheil krijgen