Grote brand in kantoorgebouw Mumbai, tientallen ontsnappen op het nippertje

Telecombedrijf MTNL is in het gebouw gevestigd.
AFP Telecombedrijf MTNL is in het gebouw gevestigd.
Ongeveer negentig mensen zijn vandaag gered uit een zware brand in een gebouw van negen verdiepingen in Mumbai. Dat delen de hulpdiensten mee na afloop van de zware reddingsoperatie.

Zeker zestien brandweervoertuigen en tweehonderd brandweermannen zijn betrokken bij de bluswerkzaamheden en evacuaties in het gebouw van overheidsbedrijf MTNL. Op televisie was te zien hoe de aanwezigen in het gebouw ramen braken en zwaaiden naar de brandweer om te vragen hen te helpen.

“Zeker 89 personen zijn gered van het terras en de bovenste verdiepingen. We moesten daarvoor gebruik maken van ladderwagens en kranen. We beëindigen nu de evacuatie, want volgens de huidige informatie zit er niemand meer vast”, zei een officier vanuit de controlekamer van de brandweer van Mumbai. Eén brandweerman raakte gewond. Hij moest naar het ziekenhuis omdat hij geïntoxiceerd raakte door de rook.

De bluswerkzaamheden zijn wel nog aan de gang. Het vuur bereikte inmiddels al de zevende verdieping, zegt de brandweer. De oorzaak is nog onbekend, een onderzoek is aan de gang.

AP
EPA
EPA
EPA
AP
REUTERS
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.