Grote brand in beroemde ‘Chester Zoo’, alle dieren gered na massale evacuatie

Grote rookpluimen stijgen op boven de Chester Zoo.
Twitter/David Holmes Grote rookpluimen stijgen op boven de Chester Zoo.
Er is deze middag een grote brand uitgebroken in de beroemde Chester Zoo in het Verenigd koninkrijk. Alle bezoekers zijn naar de uitgang geleid. De beste bezochte Britse dierentuin is er ondertussen in geslaagd om alle dieren te redden.

Van ver waren grote rookpluimen te zien. Hevige windvlagen wakkerden het vuur nog aan. Inmiddels is de brand onder controle en is de brandweer nog aan het nablussen. Er zijn geen gewonden gemeld. Alle bezoekers hebben de dierentuin veilig kunnen verlaten. 

Het is nog niet geweten hoe de brand is ontstaan. Mogelijk gaat het om een kortsluiting. We weten ondertussen wel dat het vuur zou zijn opgelaaid in de zogenoemde Monsoon Forest of overdekt regenwoudverblijf waar onder meer de orang-oetans, makaken, krokodillen en talrijke exotische vogels zijn gehuisvest. Alle dieren zijn inmiddels gered, melden Britse media.

Over de populaire zoo nabij Liverpool is een tv-reeks gemaakt ‘The secret Life of the Zoo’, die je een blik gunt achter de schermen en die je ook kan volgen op één. Het gaat om een van de populairste attracties in het Verenigd Koninkrijk. De Chester Zoo herbergt meer dan 21.000 dieren. 

De dierentuin is tot nader order gesloten.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Gelukkig geen slachtoffers onder de mensen en de dieren.

 • Didi Bellens

  Leuk te horen dat het met de dieren goed gesteld is en dat ze allen gered zijn. Ook met hun verzorgers

 • Van Eersel Guy

  Ik hoop dat het goed komt voor alle dieren! Crossed fingers

 • Bieke Vinck

  Hopelijk zijn alle dieren en mensen veilig en vielen er geen slachtoffers

 • Fred Fourgon

  Hopelijk vallen er geen slachtoffers onder de bezoekers en het personeel, maar ook niet onder de dieren die er gehuisvest zijn.