Grote bom uit Tweede Wereldoorlog legt leven in Potsdam lam: 10.000 mensen geëvacueerd

EPA

In het Duitse Potsdam moeten bijna 10.000 inwoners noodgedwongen hun huizen verlaten nadat maandag een 250 kilogram wegende bom uit de Tweede Wereldoorlog werd aangetroffen. Het springtuig, dat vandaag wordt ontmanteld, werd gevonden op het terrein van een bank in het centrum van de stad, tegenover het centrale station.

De autoriteiten lieten een zone ontruimen met een perimeter van ongeveer 800 meter rond de vindplaats van de bom. Heel wat bedrijven, instellingen en organisaties in de evacuatiezone zijn getroffen. 

Het gaat om verschillende rusthuizen, scholen en opvangcentra, maar ook om hotels, een zwembad en het regionale parlementsgebouw. Het treinverkeer en ander openbaar vervoer ondervindt eveneens sterke hinder. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Wachtelaer

    De geallieerden hadden er beter aan gedaan alle Duitsers uit roeien zoals zij met de Joden hebben proberen te doen.