Grot Thaise voetballertjes wordt museum

De grot waaruit de voetballertjes en hun coach gered werden.
AP De grot waaruit de voetballertjes en hun coach gered werden.
Het grottencomplex waar een jeugdvoetbalteam ruim twee weken vastzat, wordt een museum. "Het wordt een nieuwe grote attractie voor Thailand", voorspelde gouverneur Narongsak Osottanakorn, het hoofd van de reddingsoperatie.

De redding van de jonge voetballers en hun coach kreeg tot ver buiten Thailand veel aandacht. De Thaise autoriteiten zien dan ook mogelijkheden om het grottencomplex van Tham Luang te laten uitgroeien tot een trekpleister voor toeristen. Zij krijgen straks te zien hoe de risicovolle operatie is uitgevoerd, zei de gouverneur.

De Thaise premier zei eerder al dat extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden bij de inmiddels wereldberoemde grotten. Dat moet voorkomen dat toeristen gevaar lopen.

Reddingswerkers haalden deze week de laatste leden van het voetbalteam uit de grot. De autoriteiten toonden woensdag de eerste videobeelden van de jongeren, die in ziekenhuisbedden liggen. Sommigen hebben al bezoek gehad van hun ouders, die uit voorzorg beschermde pakken droegen. De autoriteiten vrezen voor infectiegevaar.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • pieter De Potter

  Dus kassa-kassa. Die gastjes hebben een toeristische attractie gelanceerd. Is ook een van de redenen dat ze zich eens alles onder controle was niet haastten. Is goed dat die jongens waarschijnlijk gids zullen zijn en een deftig inkomen zullen genereren.

 • Plessers Rob

  De 1 zijn dood is de ander zijn brood. Deze ballon gaat dus wederom op.

 • Jakke Troost

  Eerst toch maar een nooduitgang voorzien, anders kunnen ze de reddingsoperatie nog eens overdoen bij toeristen die in het museum vastzitten.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Was te denken.wordt een bedevaartsoord. Gaat nog geld opbrengen

 • emiel wouters

  Dus toch een museum van wat? Van al het materiaal dat ze daar hebben achtergelaten? Zo eentje als op de Everest?