Grootste Britse supermarkt start met verkoop van vegan burger die écht ‘bloedt’

Tesco wil met hamburger zonder vlees inspelen op toenemende vraag naar veganistisch eten

 Bij ons is de Beyond Burger al verkrijgbaar in de Greenway-restaurants.
Greenway Bij ons is de Beyond Burger al verkrijgbaar in de Greenway-restaurants.
De Beyond Burger, de plantaardige hamburger die écht ‘bloedt’, ligt sinds vandaag in de rekken bij Tesco, de grootste supermarktketen van Groot-Brittannië. Daarmee wil het bedrijf inspelen op de toenemende vraag naar veganistisch eten.

Het Verenigd Koninkrijk heeft naar schatting 22 miljoen “flexitariërs”, mensen die wel nog een hapje vlees lusten maar hun consumptie willen verminderen. Volgens onderzoek is een derde van de Britten uit gezondheidsredenen gestopt of geminderd met vlees eten.

De Beyond Burger zal verkrijgbaar zijn in meer dan 350 filialen van de grootste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk. Een pakket van twee zal 5,5 pond (omgerekend 6,3 euro) kosten.

Enorme vraag in VS

Het product moest al in augustus in Tesco geleverd zijn, maar de lancering werd vertraagd door de enorme vraag in de VS. Daar zijn de burgers al veel langer een trend. Onder anderen Bill Gates en Leonardo DiCaprio schaarden zich achter het concept. De burgers zijn er al in meer dan 10.000 supermarkten te vinden en staat al op het menu bij meer dan 10.000 restaurants.

De Beyond-burger is volledig gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat 20 gram erwteneiwit, kokosolie en aardappelzetmeel. Er wordt bij het gerecht bietensap gebruikt om het te “laten bloeden”. Naar verluidt zou de burger ook echt smaken naar rundsvlees.

Bij ons kan je de burger sinds augustus proeven in de Greenway-restaurants in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • PIETER ROGIERS

    Het moet er uitzien als vlees, het moet smaken als vlees, het moet bloeden als vlees, maar het mag geen vlees zijn!?Waar zijn we mee bezig?

  • Hugo Schelstraete

    bende hypocrieten

  • Eddy Maet

    Ik loop daar niet in. Ik eet en drink alles met mate. De rest is genetisch bepaald .