Grootschalige Europol actie tegen kinderhandel: 70 mensen opgepakt, 53 kinderen geïdentificeerd

REUTERS
Bij politieacties in heel Europa zijn in juni zeventig mensen opgepakt die deel uitmaken van een netwerk dat zich bezighoudt met kinderhandel. De slachtoffers werden seksueel misbruikt, uitgebuit of werden gedwongen om te bedelen. Er namen politiediensten uit achttien Europese landen. In tegenstelling tot wat eerder door Europol werd gemeld, nam België niet aan de actie deel.

De grootschalige actie vond plaats van 17 tot 23 juni en was gericht tegen organisaties en personen die zich schuldig maakten aan de handel in kinderen om ze seksueel uit te buiten, tot bedelen te dwingen of hun arbeid te exploiteren. Er werden in totaal 127.000 personen, 63.800 voertuigen en 1.100 locaties gecheckt. Die controles vonden plaats in privé-eigendommen, in handelszaken, hotels, bus- en treinstations, veerhavens, luchthavens en aan grensovergangen.

De actie werd geleid door de Britse politiediensten en er werkten experts in mensenhandel en jeugdbescherming, sociale assistenten, vertegenwoordigers van gemeentebesturen en ngo’s aan mee.  Een preventiecampagne in scholen om minderjarigen te waarschuwen voor de gevaren van mensenhandel maakte ook deel uit van de operatie.

Tijdens de operatie werden 206 potentiële slachtoffers geïdentificeerd, onder wie 53 kinderen.
Er werden in totaal 34 mensen opgepakt voor mensensmokkel. Daarnaast werden nog mensen opgepakt die verdacht worden van andere misdrijven, zoals diefstal, het bevorderen van illegale immigratie en het verspreiden van pornografisch materiaal met misbruikte kinderen. Op basis van de actie werden in de deelnemende landen 31 nieuwe dossiers voor mensenhandel opgestart.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • anna vandenberg

    En hoeveel zijn geregulariseerd met valse papieren door de jaren heen. En hoeveel advocaten staan er al te drummen om aan te tonen dat ze slachtoffer zijn van de slachtoffers. We worden in België bestuurd door politici die ons verkopen voor een postje, in Europa weten ze dat heel goed.