Groot alarm na vondst munitie bij kerstmarkt in Berlijn

De kerstmarkt bij Slot Charlottenburg op 6 december.
EPA De kerstmarkt bij Slot Charlottenburg op 6 december.
In het Berlijnse stadsdeel Charlottenburg is groot alarm geslagen na de vondst van munitie in een ondergrondse parkeerplaats bij de Spandauer Damm. De ordediensten rukten massaal uit, meldt Bild.

De kogels werden gevonden door de huurder van een parkeerplaats, die naast zijn geparkeerde wagen een plastic zakje zag liggen achter een stapel winterbanden. Het bevatte 200 rondjes munitie van kaliber 7.65. De cartridges zaten in verzegelde plastic zakken in de originele dozen. De munitie wordt onderzocht op DNA-sporen.

Ook woensdag was de politie al zichtbaar aanwezig.
EPA Ook woensdag was de politie al zichtbaar aanwezig.

De politie ging uit van een gevaarlijke situatie vanwege de nabijheid van de kerstmarkt en een moskee, die meteen werd gescreend om in te schatten of sprake kon zijn van een islamistische dreiging. 

Honderden agenten met explosievenhonden kwamen ter plaatse, en onder meer in het park werd gezocht naar meer wapens of munitie. De zoektocht leverde geen nieuwe resultaten op, en volgens de politie zou de nabijheid van de kerstmarkt eerder toeval zijn. Het is nog niet duidelijk van wie de gevonden munitie is. 

EPA14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf stevens

  Blijkbaar wordt dit de zaçhte vorm van terreur ; leg vlakbij een publieke plaats met veel volk iets dat lijkt op aanslagmateriaal, en de feestpret is meteen bedorven.

 • ringo van der pulst

  In amerika loopt iedereen met munitie in zijn zakken.In in rwanda lopen de kinderen rond met een ak 47.

 • jef vermeulen

  Het zal toch waar zijn dat het vroeger allemaal veel beter was. Dan mochten we nog naar Kerstmarkten gaan ipv Winterfeesten. En in het bijzonder zonder de schrik om opgeblazen te worden. Met dank aan correct links.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Wie hier naar een of andere Kerstmarkt gaat, loopt ook een risico. Struisvogelpolitiek ter zake zal dit niet kunnen nuanceren.

 • Philomena Vanderweyen

  Hou mijn hart vast,het lijkt wel of de terroristen"kleine"waarschuwingen geven om latere aanslagen te plegen,misschien zijn dat wel codes voor mogelijke daders.