Groepsverkrachting schokt India: jonge vrouw verkracht en levend verbrand

Boze demonstranten in discussie met een politieman die het kantoor bewaakt waar de vier mannen opgesloten zitten.
REUTERS Boze demonstranten in discussie met een politieman die het kantoor bewaakt waar de vier mannen opgesloten zitten.
Opnieuw wordt India opgeschrikt door een geval van extreem seksueel geweld. Meerdere mannen hebben deelgenomen aan de groepsverkrachting van een jonge vrouw, die daarna levend werd verbrand. Woedende Indiërs manifesteren aan het politiekantoor waar de vermoedelijke daders vastzitten en eisen ‘onmiddellijke gerechtigheid’. 

Gisteren werden vier mannen, allen twintigers, opgepakt op verdenking van de verkrachting van en de moord op de vrouw, zegt politiecommissaris VC Sajjanar. Volgens nieuwszender CNN, die Indiase politiebronnen citeert, hebben de mannen de feiten inmiddels bekend.

De jonge vrouw parkeerde woensdagavond haar scooter aan een plein in de stad Hyderabad en verdween daarna. De volgende morgen vond een voorbijganger haar verbrande lichaam onder een brug 25 kilometer verderop.

Uit onderzoek bleek dat de mannen hadden aangeboden haar te helpen bij het herstellen van haar scooter. Ze namen haar mee naar een afgelegen plaats, verkrachtten haar en brachten haar om het leven. Ze staken haar lichaam in brand op de plaats waar het de volgende morgen werd aangetroffen.

Verkracht en bewusteloos verbrand

“Door het seksuele geweld verloor de vrouw het bewustzijn”, zegt R. Venkatesh van het politiebureau Shamshabad in Hyderabad aan CNN. “Ze legden haar in een vrachtwagen en brachten haar naar een andere locatie, waar ze haar onder een brug legden. Daarna goten ze diesel en benzine over haar, en staken haar in brand.”

Actievoerders eisen ‘onmiddellijke gerechtigheid’ nabij het politiekantoor waar de daders opgesloten zitten.
EPA Actievoerders eisen ‘onmiddellijke gerechtigheid’ nabij het politiekantoor waar de daders opgesloten zitten.

Aan het politiekantoor waar de verdachten vastzitten, kwamen zaterdag honderd mensen bijeen, onder wie vrouwen en studenten. Ze scandeerden leuzen zoals “we willen gerechtigheid” en “knoop de criminelen op”.

Volgens de laatst beschikbare gegevens van de Indiase regering, werden in 2017 in India 33.658 vrouwen en meisjes verkracht.

Agenten onderzoeken de plaats waar het stoffelijke overschot van het slachtoffer werd aangetroffen.
AP Agenten onderzoeken de plaats waar het stoffelijke overschot van het slachtoffer werd aangetroffen.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul van de velde

  Moeten onze super advocaten niet naar daar gaan om de daders vrij te pleiten ? Ginder gaat dat als een fluitje van een cent . Maar het moet wel gratis zijn want die daders hebben geen cent.

 • Yvez Metall

  Alle 4 levend en op het grote plein in de fik steken. Dan voelen ze oon die pijn !!

 • Bernard Loncke

  Een goeie advocaat van de duivel zoals er vele hier zitten en die zouden in België nog vrij komen.

 • Mieke Vhuyst

  In India is dat spijtig genoeg schering en inslag. Uit de statistieken zal het natuurlijk niet blijken aangezien vele verkrachtingen niet aangegeven worden en westerse landen staan dan weer hoger omdat in sommige een lichte aanraking al als aanranding wordt geregistreerd. In de derde wereld werkt dat net iets anders.

 • Freek De Meyer

  Zo zie je dat je zelfs geen lid moet zijn van IS om wreedheden te veroorzaken.