Groepje mannen eist dat Melania en haar vriendin elkaar kussen op bus: ze weigeren en krijgen klappen

Melania Geymonat (rechts) en haar vriendin Chris werden in elkaar geslagen op een Londense stadbus.
rv Melania Geymonat (rechts) en haar vriendin Chris werden in elkaar geslagen op een Londense stadbus.
Twee vrouwen van 28 en 30 zijn vorige week door een groepje mannen tot bloedens toe geslagen op een Londense dubbeldekker. De aanleiding? De Uruguayaanse Melania en haar Amerikaanse vriendin Chris zijn een koppel, de jongeren eisten dat de twee elkaar zouden kussen en strelen. Ze weigerden, met bloederige klappen tot gevolg.

De feiten dateren van de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei, meldt The Sun. Ryanair-stewardess Melania Geymonat en Chris waren op de terugweg van een avondje uit in de Londense wijk West Hampstead en gingen voor het nachtelijke uitzicht boven zitten. Ze namen vooraan plaats en waren nagenoeg de enige passagiers.

Een groepje jongemannen stapte op, ging in hun buurt zitten en kreeg in de mot dat de twee een koppel zijn. Een signaal om hen te omsingelen en meteen denigrerende opmerkingen te roepen en gebaren te maken. “Ze begonnen zich te gedragen als hooligans en eisten dat we elkaar gingen kussen en strelen zodat ze konden toekijken. Ze zeiden ook openlijk welke standjes ze verlangden die we voor hen moesten uitvoeren”, verklaarde Melania op Facebook.

Muntstukken gooien

De Uruguayaanse trachtte de situatie nog wat te ontmijnen, maar kreeg vervolgens muntstukken naar zich gegooid. Iets waar het groepje, wellicht onder invloed, klaarblijkelijk nog verder verhit van raakte.

Melania’s vriendin Chris was de situatie meer dan beu en werd als eerste toegetakeld. Zeker drie man sloeg haar gezicht tot bloedens toe. Dat overkwam ook Melania, ze kreeg slagen op de neus en op haar oog. Haar neus is mogelijk gebroken.

De politie in Londen heeft vier tieners, tussen vijftien en achttien jaar oud, gearresteerd. Een van hen spreekt Spaans, de rest heeft een Brits accent. De mannen lieten het niet na om bij hun vlucht ook nog enkele spullen van de toegetakelde vrouwen te ontvreemden.

Verontwaardiging

Melania, die haar doktersopleiding in Uruguay tijdelijk heeft ingeruild voor haar job als stewardess, was ervan overtuigd dat haar geaardheid geen probleem zou vormen in Londen. Door de bloederige foto van de laffe aanval te delen wil ze het geweld tegen vrouwen en leden van de lgbt-gemeenschap aankaarten. “Wat me het meest van streek maakt, is dat zulk geweld klaarblijkelijk als normaal wordt beschouwd.” 

De mishandeling leidde tot een storm van verontwaardiging in Groot-Brittannië. Politici als premier Theresa May, oppositieleider Jeremy Corbyn en de burgemeester van Londen waren eensgezind in hun veroordeling: schokkend en ziekmakend.
53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patricia BAELDE

  En niemand die deze dames helpt onvoorstelbaar in welke wereld we leven ikwens hen veel.beterschap toe een echte schande iedereen is voor mij gelijk welke geaarheid een mens ook heeft laat iedereen gelukkig zijn

 • Kristoff Mignon

  en was er nu echt werkelijk niemand die tussenbeide kwam ? Onvoorstelbaar...

 • Eric Van den Bergh

  Het wordt met de dag erger in London.

 • Ilse Kuyse

  Waar was de buschauffeur ? Kon die niet tussenkomen ?

 • Berten Bibber

  Daders voor jarenlang in de cel en laten opdraaien voor alle kosten (verblijf in de gevangenis, schadevergoeding enz ) d.m.v dwangarbeid,dat is de enigste rechtvaardige straf.