Groep terroristen opgepakt die "grootschalige aanslagen" voorbereidde in Spanje en Marokko

epa
De Spaanse en Marokkaanse autoriteiten hebben een "jihadistische terreurcel" opgerold. Er werden zes mannen opgepakt, één in de Spaanse enclave Melilla en vijf in Marokko. Ze worden verdacht van de voorbereiding van "grootschalige aanslagen" in Spanje en Marokko, zo kondigen de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten vandaag aan.

Vijf van de zes opgepakten hebben de Marokkaanse nationaliteit, van wie er een wettelijk in Spanje verbleef. De zesde gearresteerde heeft de Spaanse nationaliteit, maar is van oorsprong Marokkaans.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken hield de cel besloten nachtelijke meetings. Daarbij trainden ze zich fysiek en simuleerden ze aanslagen met onthoofdingen en waarbij de keel doorgesneden werd. Bedoeling was de aanslagen te plegen op Spaans en Marokkaans grondgebied.

De arrestaties komen drie weken na de aanslagen in Catalonië, in het noordoosten van Spanje, waarbij zestien doden en meer dan 120 gewonden vielen. Die werden gepleegd door jonge Marokkanen die in Spanje waren opgegroeid. Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) eiste de aanslagen op.

epa4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Abdelmalik Malik

  Deze mensen zijn hun leven beu en willen zoveel onschuldige mensen vermoorden en denken op zo een manier geschiedenis te schrijven en belangrijk te zijn,veel van hun volgen het geloof helemaal niet of toch nauwelijks,ik denk dat het meer Is uit frustratie voor hun mislukt leven

 • Lesley Huyens

  Bewijs dat jihadisten geen moslims zijn want als ze in Marokko aanslagen doen zijn het merendeel van de slachtoffers moslim

 • yahya kasmi

  Gelukkig heeft de marokaanse politie ze op tijd gepakt ! Goed zo !

 • Steve Van der Vekens

  Doe zo voort!