Groep feestvierders zakt toch af naar Area 51

AFP
Een groep feestvierders is toch naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich bij het terrein in Nevada als reactie op het Facebook-initiatief 'Storm Area 51'.

Op het zwaarbewaakte terrein zouden stiekem buitenaardse ruimteschepen en hun bemanning verstopt zijn. De initiatiefnemer van het evenement had mensen opgeroepen het complex vandaag te bestormen. In totaal zegden ruim 2 miljoen mensen toe, maar volgens lokale media hebben zo'n honderd mensen zich verzameld.

"Een stel willekeurige mensen droegen gekke kostuums bij de ingang van de basis", zei een bezoeker. "Waarom zou je dat willen missen? Het is een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt." Zo droegen sommige feestgangers ruimtepakken en maskers van buitenaardse wezens. Ook hadden sommigen spandoeken bij zich.

AFP

De festiviteiten zijn niet uitgelopen op een chaos, iets waar de Amerikaanse autoriteiten op voorhand bang voor waren. Eén vrouw wist de streng beveiligde toegangspoort te passeren en werd tijdelijk vastgehouden, maar ze is inmiddels weer vrijgelaten. "De mensen zijn hier vooral om te kijken wat er aan de hand is", zei een veiligheidsagent. "Ze komen hier om plezier te hebben."

De Amerikaanse autoriteiten waarschuwden mensen op voorhand niet naar Area 51 te komen. De basis, waar in 1947 een vliegende schotel zou zijn neergestort, wordt gebruikt om vliegtuigen te testen en luchtmachtpersoneel op te leiden.

LEES OOK: Hoe de Amerikaanse overheid zelf de mythe rond geheime basis Area 51 creëerde

AFP
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Helaas op "Area" -51 worden enkel proefvluchten gehouden met nieuwe modellen....en dat er "Aliens" zouden zijn toch een fabel.....niettemin is het altijd ludiek tussen zulke fantasten te vertoeven en naar de straffe verhalen te luisteren, uit de duim of echt....

Video