Groene partijen lanceren Europese beweging ‘Politics for Future’

Ook het Brussels Ecolo-parlementslid Evelyne Huytebroeck steunt het initiatief.
photo_news Ook het Brussels Ecolo-parlementslid Evelyne Huytebroeck steunt het initiatief.
Groene politici uit onder meer Duitsland, Nederland, Zweden en België willen een alliantie voor de bescherming van het klimaat oprichten over de partijen heen. De beweging ‘Politics for Future’ staat open voor alle partijen uit alle landen en wil een antwoord bieden aan de eisen van de manifestaties van de afgelopen maanden.

De politiek moet aan de jongeren tonen dat ze de uitdagingen gezamenlijk opnemen, lichtte de woordvoerster van de Duitse Groenen in de Bundestag, Lisa Badum, toe. Naast Badum steunt ook Brussels Ecolo-parlementslid Evelyne Huytebroeck, de Nederlandse groenen Bas Eickhout en Tom van der Lee, en het Zweedse parlementslid Lorentz Tovatt het initiatief.

‘Politics for Future’ pleit voor het vastleggen van een tarief voor CO2-uitstoot en ambitieuzere doelstellingen voor de strijd tegen klimaatverandering in de Europese Unie. De beweging denkt aan 40 euro per ton CO2-uitstoot en wil de vermindering van de uitstoot door de EU optrekken van 40 naar 60 procent tegen 2030 in vergelijking met 1990.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jaak Peeters

  Dat noemen ze manipulatie om alsnog stemmen te winnen. Dus is dat populisme. Punt aan de lijn.

 • Glen Van Bruyssel

  Goede timing om in Belgie nog wat 18 jarige naïeve stemmetjes binnen te halen voor Groen.

 • Tony Vandermaelen

  Wereldvreemd gezever. CO2 is de nieuwe hefboom om de burger nog wat meer uit te melken. Dit is weer zuivere verspilling van belastinggelden.

 • Mario Tersago

  Wacht, wacht.. Dus, N-VA is een populistische partij? Maar Groen die de slogan gebruikt van Youth For Climate.. dat is dan geen populisme? Groen die alle actuele klimaat en sociale thema's gebruikt is niet populistisch..? Alé, dat is hetgeen men ons wijsmaakt.