Grizzlybeer bijt mijnwerker dood in Alaska

REUTERS
Een achttienjarige mijnwerker is in Alaska door een grizzlybeer gedood. Het is de tweede keer dit jaar dat in de Amerikaanse staat iemand door een aanval van een beer om het leven is gekomen.

Het slachtoffer werkte bij een zilvermijn in het zuidoosten van Alaska. Hij was bezig met boorwerkzaamheden op een afgelegen locatie die alleen per helikopter is te bereiken, liet het mijnbedrijf weten.

De aanval had plaats op Admiralty Island, een plek dat bekend staat om zijn grote populatie grizzlyberen. De indianennaam van het eiland luidt Kootznoowoo, wat vertaald kan worden als 'vesting van de beer'.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Wouters

  Blijf daar in godsnaam weg,deze dieren hebben recht op hun gebied,de mens vernield alles, voor goud,zilver,olie,geldzucht,zelfs de meest afgelegen gebieden worden beroofd,dat men op de scholen,universiteiten eens wat minder focust op prestatie en consumentengoederen en wat meer op natuurbehoud, natuur-respect,dankbaarheid voor wat de natuur ons bied zonder dat we deze moeten vernielen.

 • Iske Sea

  als dat "home of the bear" blijkt te zijn .. blijf daar dan als mens gewoon weg... arme mensjes is het altijd, maar zij lopen wel in de leefomgeving van de beer. O wee en ach als er bij ons iemand binnenshuis zit die er niet hoort te zijn . Maar bij de beer mag dat wel... pas op die kerel hoefde niet dood maar.. zelf gezocht he

 • Soraja Salluyts

  Allee de dieren worden weer af gescheerd als bijters en agressief komt niet in hun habitat dan hedde da niet voor punt uit

 • LUKA VELGHE

  Da's zijn terein he....

 • Jeff Nys

  De mens heeft daar niks te zoeken! .!