Griekse scheepvaart ligt maandag 24 uur lang stil door staking

Archieffoto.
AP Archieffoto.
Wie nog met vakantie is in de Griekse kustgebieden moet maandag rekening houden met grotere storingen voor het scheepvaartverkeer. Het personeel van de kustvaartrederijen heeft een 24-urenstaking aangekondigd, melden Griekse media.

De werknemers eisen een loonsverhoging van minstens vijf procent, zegt vakbond PNO. De rederijen willen maar tot één procent gaan, bleek de afgelopen weken tijdens de onderhandelingen. 

Hoogseizoen

Met een staking in het toeristische hoogseizoen hoopt het scheepvaartpersoneel de druk nog op te voeren. Griekenland lokt begin september traditioneel nog veel bezoekers. Bovendien keren veel Grieken op dat moment terug van hun vakantie op een van de eilanden. De boten tussen de eilanden en het vasteland zitten gewoonlijk dus volgeboekt in de eerste weken na de zomervakantie. 

De havenpolitie verwacht geen grote aantallen gestrande reizigers, klinkt het daar. De rederijen hebben iedereen die een ticket had afgelopen week al geïnformeerd en alternatieven voorzien, bijvoorbeeld met het vliegtuig. Toeristen die op vakantie waren op een eiland zonder luchthaven, hebben minder geluk. Die plaatsen zijn maandag volledig van de buitenwereld afgesloten.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Of dat het in de luchtvaart of zeevaart is, deze stakingen maken van de passagiers weer eens gijzelaars. Het zijn de passagiers welke het slachtoffer zijn!