Griekse premier lost belofte in en draagt voor het eerst sinds hij in 2015 aan de macht kwam stropdas

Tsipras had op het hoogtepunt van de financiële crisis beloofd dat hij een stropdas zou gaan dragen zodra Griekenland uit het dal was gekropen.
EPA Tsipras had op het hoogtepunt van de financiële crisis beloofd dat hij een stropdas zou gaan dragen zodra Griekenland uit het dal was gekropen.
De Griekse regeringsleider Alexis Tsipras heeft zich voor het eerst sinds hij in 2015 aan de macht kwam in het openbaar vertoond met een stropdas om. De linkse politicus verscheen vrijdagavond met een donkerrood exemplaar om de nek op een fractievergadering van zijn partij Syriza met de rechts-populistische coalitiepartner ANEL.

,,Zoals jullie zien moet je je houden aan weddenschappen. Ik heb er wat moeite mee, maar het zal wel wennen'', zei hij na zijn entree. Tsipras had op het hoogtepunt van de financiële crisis de voormalige Italiaanse premier Matteo Renzi en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker beloofd dat hij een stropdas zou gaan dragen zodra Griekenland uit het dal was gekropen.

Renzi en Juncker gaven hem er meteen een om zich te zijner tijd bij belangrijke bijeenkomsten te kunnen aanpassen aan het Europese decorum van jasje-dasje. Vrijdag was het zover. Griekenland staat in augustus financieel weer op eigen benen, met steun van een laatste krediet van 15 miljard euro.

EPA
REUTERS8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • leen hanssens

  Hij zet idd door, met het geld van Europa.

 • Philippe Vander Haeghen

  Wauw, geweldig. Nu nog zijn 300 miljard steun terugbetalen. Wissel uw plastron maar in voor een telraam!

 • billy brenders

  Respect voor deze man

 • Benno De Bruyn

  maar de ganse bevolking is compleet in ruine achtergelaten, de staatsschuld is nooit zo hoog geweest, en de intresten moeten nog beginnen tellen.. xD Juppa, griekenland staat 'op eigen benen'..

 • Chris Deckers

  230 miljard terug te betalen bovenop de "toegestane schuld", méér overheidsinvesteringen gaan doen en dat terwijl 1 miljoen goedverdienende grieken het afgebold zijn en nooit gaan terugkomen. Griekenland was failliet, is failliet en zal nooit nog zelfstandig kunnen bestaan zonder steun-infuus.