Griekse politie ontmantelt migrantensmokkel op luchthaven Athene

Het aantal migranten in Griekenland neemt weer toe.
EPA Het aantal migranten in Griekenland neemt weer toe.
De Griekse politie heeft op de luchthaven van Athene een internationale migrantensmokkeloperatie ontmanteld. Dat heeft de politie vandaag gemeld. Bij een raid op de luchthaven zijn honderden gestolen en vervalste paspoorten in beslag genomen.

Bij de raid vatte de politie een vrouw bij de kraag die ruim vierhonderd gestolen of vervalste paspoorten en identiteitskaarten bij zich had. De politie wou niet kwijt waar ze vandaan kwam, maar volgens informatie waarop het Duitse persbureau DPA beslag kon leggen, gaat het om een Roemeense die vanuit Boekarest naar de Griekse hoofdstad was gevlogen. 

Internationale smokkelbendes verkopen gestolen en vervalste documenten aan migranten in Griekenland die andere lidstaten van de Europese Unie proberen te bereiken. De smokkelaars vragen er tot 6.000 euro voor. Quasi dagelijks arresteert de politie migranten die met vervalste paspoorten proberen om vanuit Griekse luchthavens het westen van Europa te bereiken. 

Migrantenstroom

Na de vluchtelingencrisis van 2015 en begin 2016 heeft een omstreden deal tussen de Europese Unie en Turkije de instroom van migranten in Griekenland aanzienlijk ingedijkt, maar de voorbije weken is het aantal inkomende migranten opnieuw gestaag aan het toenemen. 

Het VN-agentschap voor de vluchtelingen (UNHCR) meldde begin deze week dat er sinds het begin van het jaar bijna 36.400 migranten zijn aangekomen in Griekenland, het hoogste aantal in drie jaar tijd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • joachim albert

    Neen Ch. De Greef, migratie toestaan mits aanvraag in eigen land. Duidelijk maken dat opleidingen en eerlijkheid lonen, daarna kunt ge streng zijn in terugkeerbeleid, maar de mensen moeten kans krijgen op economische migratie naar EU. Nu krijgen we diegenen die we niet nodig hebben maar moesten ze kunnen komen dan volgen ze opleidingen én de regels. Enige oplossing voor migratievraagstuk. Push backs maken het alleen maar erger.

  • Charlotte De greef

    Het enige wat kan helpen is geen knieval naar Erdogan, maar systematische push backs. Mensen gaan hun geld niet steken in een reis met onmiddellijke omkeer. Desgevallend droogt de vluchtelingenstroom op.