Grieks bedrijfsleven wil deal met schuldeisers

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis woonde gisteren al zittend op het tapijt een zitting in het parlement bij.
AFP De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis woonde gisteren al zittend op het tapijt een zitting in het parlement bij.
Het Griekse bedrijfsleven heeft premier Alexis Tsipras opgeroepen alles te doen om Griekenland in de eurozone te houden en een breuk met de schuldeisers te voorkomen. Dat blijkt uit een open brief van belangrijke werkgevers- en brancheverenigingen in de Griekse media.

Volgens de organisaties is het van "het grootste belang" dat wordt voorkomen dat Griekenland uit de euro zou moeten. "onder een deal met de schuldeisers zullen de werklozen geen werk vinden. Griekenland heeft meer Europa nodig om vooruit te komen", aldus de brief. De oproep werd ondertekend door de voorzitters van industrieverenigingen en organisaties voor handel en toerisme.

De onderhandelingen tussen de Grieken en de schuldeisers lijken muurvast te zitten. Donderdag vindt weer Europees topoverleg over de kwestie plaats.