Griekenland wil hek op grens met Turkije sterk uitbreiden

Migranten proberen het hek kapot te krijgen.
AP Migranten proberen het hek kapot te krijgen.
Griekenland wil het hek op de grens met Turkije sterk uitbreiden om vluchtelingen buiten te houden. Volgens lokale media zal er uiteindelijk over een lengte van 208 kilometer langs de Evros-rivier een barrière opgeworpen worden. Nu staan er hekken over een afstand van ongeveer 26 kilometer.

Aanleiding zijn opmerkingen van leden van de Turkse regering. Die zouden tot een nieuwe stroom migranten richting de EU via Griekenland kunnen leiden. "We nemen alle maatregelen die wij voor het beschermen van onze soevereiniteit nodig achten", zei minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias.

In februari kwam na opmerkingen van de Turkse president Erdogan een stroom vluchtelingen op gang richting de grens met Griekenland. Ankara verklaarde toen dat de grens met de EU open was. Erdogan verweet de EU niet over de brug te komen met de beloofde 6 miljard euro voor opvang van Syrische vluchtelingen in Turkije.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieven Rebry

  Al altijd van het mooie Griekenland gehouden nu nog meer

 • Billy Valcke

  Verstandige mensen die Grieken...en de EU doet verder dodo (de dodo is ook uitgestorven).

 • Bernard Loncke

  Daar wil ik wel Europese belastingen voor betalen, graag zelfs...terwijl het EU management nu enkel hun eigen zakken vult!

 • Rob Lenaerts

  Hadden wij ook maar een regering zoals de Grieken.

 • Betty Van Tornout

  Dat de EU daar geld aan geeft, volledig akkoord!