Griekenland wil 20.000 migranten van eilanden naar vasteland overplaatsen

Vrouwen en kinderen leven in tenten in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
REUTERS Vrouwen en kinderen leven in tenten in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
Griekenland wil voor het einde van dit jaar 20.000 migranten overplaatsen naar het vasteland. Dat meldde de Griekse omroep ERT vandaag. Het is de bedoeling dat de migranten door heel het land worden opgevangen in onder meer verlaten kazernes en andere legergebouwen.

Volgens de autoriteiten leven nu ruim 36.000 migranten in opvangkampen op Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. De kampen, waar migranten onder slechte omstandigheden leven, bieden maar plaats aan in totaal 7.500 mensen. De afgelopen drie dagen heeft de regering in Athene al zo’n duizend migranten naar het vasteland over laten plaatsen.

Al jaren is er een migrantenstroom richting Griekenland. Veel mensen in het Midden-Oosten ontvluchten hun thuisland en proberen via Turkije Europa te bereiken. Turkije sloot in 2016 met Europa een migrantendeal. Deze moet ervoor zorgen dat minder asielzoekers oversteken vanuit Turkije.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans Venloo

  In kampen opgesloten zijn is mensonwaardig laat deze mensen terugkeren naar hun land van herkomst

 • Ronny Verachtert

  allemaal terug sturen van waar ze komen met hun ellende

 • frans van gompel

  ge moet sturen naar waar ze vandaan kwamen.

 • guy perain

  Breng ze dan maar naar HUN vasteland!!