Griekenland verwacht "zwaarste klap sinds financiële crisis" door val Thomas Cook

Britse toeristen staan aan te schuiven op de luchthaven op Corfu.
AP Britse toeristen staan aan te schuiven op de luchthaven op Corfu.
De teloorgang van de Britse reisgroep Thomas Cook zal ook een grote impact hebben in Griekenland. De toeristische sector houdt rekening met een klap van tot 500 miljoen euro. Er is sprake van "de zwaarste klap sinds de financiële crisis", zo schrijft de Griekse zakenkrant Naftemporiki vandaag.

De Griekse toerismefederatie verwacht dat de sector 250 tot 500 miljoen euro minder zal verdienen door het ineenklappen van Thomas Cook. De hoteluitbaters rekenen met een verlies van 300 miljoen euro.

Griekenland stond op de derde plaats in de rangschikking van belangrijkste bestemmingen voor Thomas Cook-reizigers. Vooral Kreta, Rhodos en Kos waren populair. Thomas Cook baat in Griekenland ook vier eigen hotels uit en telt er 640 werknemers. Het is nog niet duidelijk wat er daarmee zal gebeuren.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Het grootste gedeelte zal wel overgenomen worden door andere reisorganisaties. Het is niet omdat Thomas Cook failliet gaat dat die bestemmingen nu ineens niet meer populair zullen zijn.

 • Inge Peeters

  Waren er nog mensen die een week voor vertrek , een annulatie van hun reis kregen, en een ander reisaanbod ?? Raar , er zullen er toch nog zijn ?

 • Erwin Vandriessche

  Tja,er zal wel gauw een andere maatschappij op de boot springen om deze bestemmingen over te nemen. Zeker als ze merken en weten dat er veel geld aan te verdienen valt! Dus geen nood Griekenland, je blijft een topbestemming binnen de EU!

 • Christa De Mulder

  De miljoenenverliezen voor de toeristische sector van vele landen, fondsen (garantiefondsen), luchtvaartmaatschappijen, diensten (banenverlies) en andere stapelen zich op. Onberekenbaar. Hadden ze dan beter geen internationaal consortium met alle belanghebbende partijen opgericht die Thomas Cook een lening gaven om de moeilijke periode te overbruggen ? Nu gaat het veel geld en miserie kosten. Gigantisch meer dan hetgeen ze nodig hadden om te overleven. Onbegrijpelijk.

 • Frans Peeters

  Begin van een luxeprobleem