Griekenland haalt migranten uit overbevolkte kampen op eilanden

Een vluchteling in het kamp Moria.
AP Een vluchteling in het kamp Moria.
De Griekse overheid haalt duizenden migranten uit de kampen op enkele eilanden in de Egeïsche Zee. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn al 250 mensen per boot op het eiland Lesbos opgehaald en naar de haven van Piraeus gebracht.

De overheid heeft veel meer ophaalacties aangekondigd. De kampen op de eilanden zitten overvol en moeten worden ontlast, zo zei de met migratie belaste minister Ioannis Mouzalas vandaag. De komende dagen worden minstens drieduizend mensen op de eilanden Chios, Samos, Kos, Lesbos en Leros opgehaald.

In de meeste gevallen haalt men complete families, alleenstaande vrouwen en zieken op. Mensen die volgens de overheid weinig of geen kans op asiel hebben, blijven in de kampen op de eilanden achter. De overbevolking in de kampen is al lang een probleem. Op Lesbos bijvoorbeeld kunnen 3500 mensen in de kampen verblijven, maar in werkelijkheid zijn er 8500 migranten ondergebracht.

Vluchtelingen en migranten in de haven van Piraeus.
REUTERS Vluchtelingen en migranten in de haven van Piraeus.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mattias De Clerck

  Breng ze gewoon terug naar van waar ze komen

 • Thierry Vansweevelt

  Hier gaan ze keigoed leven zonder papieren, in armoede. In elke straat in Brussel zitten er nu twee te bevriezen.

 • Harm Tim

  Je zal zo maar moeten leven, verschrikkelijk, arme mensen.

 • frans Vullings

  ze gaan de verkeerde kant op

 • Rania Desaegher

  Dankzij Merkel en haar bevriende Europese politici : ' Wir schaffen das ' . De europese bevolking is de klos.