Griekenland geteisterd door sneeuw en ijzige kou

Luchtfoto van het plaatsje Samarina in het noorden van Griekenland. Hier daalde de temperaturen vandaag tot -7 graden Celsius.
AFP Luchtfoto van het plaatsje Samarina in het noorden van Griekenland. Hier daalde de temperaturen vandaag tot -7 graden Celsius.
Hevige sneeuwval en ijzige temperaturen treffen Griekenland vandaag. Het winterweer veroorzaakt problemen op de wegen en in het midden en noorden van het Zuid-Europese land zijn de wegen enkel toegankelijk voor auto's met sneeuwkettingen.

Door het aangekondigde stormweer verbood de Griekse kustwacht vandaag alle verbindingen met de veerboot vanuit de havens van Piraeus en van Rafina naar de Cycladen. Ook voor morgen wordt hevige windsnelheden verwacht op de Egeïsche zee.

Het kwik zakte vandaag op sommige plaatsen in het noorden van Griekenland tot -7 graden Celsius. Griekse weerkundigen voorspellen dat die lage temperaturen nog enkele dagen aanhouden, terwijl het tijdens de kerstdagen in het zuiden van het land 20 graden Celsius was. Volgend weekend stijgt het kwik volgens de huidige voorspellingen opnieuw naar 20 graden Celsius.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin De Meyer

  Ik ben nog in Griekenland geweest half september met temperaturen tot 33°. Wat een verschil.

 • Axel Van Bellingen

  Goede zaak,nu zijn alle schadelijke insecten op een natuurlijke manier uitgeschakeld.

 • Gerard Braeckmans

  Het is in de winter de normaalste zaak dat het in Griekenland in het noorden koud is en in het zuiden warm.

 • Guy Van Severen

  Opwarming van de aarde ? Of gewoon de gang van de natuur ? De experts zullen het weer wel weten, hé !

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Zelfs Griekenland ontsnapt dus niet aan global warming.