Griekenland geeft voor 1,5 miljard euro nieuwe obligaties uit

Griekenland wil 1,5 miljard euro ophalen met een nieuwe uitgifte van staatsobligaties, nu de regering zich voorbereidt om een lening te vragen aan Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
 
Over dertien weken
Op 20 april zal Griekenland staatsobligaties uitgeven over 13 weken, zo maakte de Griekse instelling die instaat voor het beheer van de staatsschuld bekend. "Het bedrag dat opgehaald moet worden is 1,5 miljard euro", luidt het.
 
Dinsdag wist Griekenland met een eerdere uitgifte van staatsobligaties over zes maanden en een jaar al 1,56 miljard euro op te halen, waar het land aanvankelijk aanstuurde op 1,2 miljard. De rente daarbij bedroeg 4,55 procent voor het papier met een looptijd van 26 weken en 4,85 procent voor dat over 52 weken.
 
Steunprogramma
De aankondiging komt er nu Europa en het IMF de laatste hand leggen aan een steunprogramma voor Griekenland. Athene moet tegen eind mei nog ongeveer 11,5 miljard euro vinden, voor een totaal van 54 miljard euro die dit jaar nodig zijn om de schuld te dekken en de budgettaire noden. (belga/lb)

UNKNOWN