Griekenland brengt honderden migranten naar het vasteland

Een vluchtelingenkamp op Lesbos.
AFP Een vluchtelingenkamp op Lesbos.
De Griekse regering zal honderden migranten naar het Griekse vasteland brengen en hen daar in gesloten kampen onderbrengen. Dit heeft de Griekse staatsradio vrijdag gemeld.

Vrijdagochtend had een veerboot 131 migranten opgehaald van het eiland Samos en 284 van het eiland Chios. In de namiddag zou het schip op Lesbos nog eens 189 migranten ophalen, aldus het radiostation. Het gaat om migranten die na 1 maart de oversteek maakten van Turkije naar de Griekse eilanden, en er sindsdien werden vastgehouden. Griekenland ontzegt hen het recht om asiel aan te vragen en wil hen uitwijzen naar hun land van herkomst. Daarmee reageert het land op de aankondiging van Turkije eind februari om migranten, die de grens willen oversteken naar Europa, niet meer tegen te houden. 

Verspreiding coronavirus op eilanden tegengaan

Daarnaast heeft de Griekse regering nog een maatregel genomen in verband met de eilanden, om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf zaterdagochtend mogen enkel eilandbewoners nog van het Griekse vasteland naar de eilanden reizen. Reizen van de eilanden naar het vasteland blijft voor niet-eilandbewoners nog wel toegestaan. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert Van Damme

    Als tegenwoordig zelfs al Nederlanders de belgische grens niet over mogen... waarom zouden ZIJ dat dan wel mogen doen ??

  • Etienne Vanhoegaerden

    hopelijk hebben ze de grenzen al gesloten ander is het dweilen met de kraan open

  • HUGO VERLOT

    Eindelijk een doortastende maatregel. Grenzen dicht.