Griekenland ambitieus over economische groei volgend jaar

Kyriakos Mitsotakis, de eerste minister van Griekenland
Photo News Kyriakos Mitsotakis, de eerste minister van Griekenland
Griekenland verwacht volgend jaar definitief uit de sleur van de al tien jaar durende schuldencrisis te breken. Het land voorziet in 2020 een economische groei van 2,8 procent, een versnelling ten opzichte van de 2 procent dit jaar. Deze plannen staan in de conceptbegroting die de regering aan het parlement overhandigde.

De snellere groei hoopt het land te kunnen behalen door meer investeringen aan te trekken en belastingverlagingen door te voeren. "De conceptbegroting signaleert dat ons economisch beleid een scherpe afslag neemt richting groei en werkgelegenheid", was de toelichting van de staatssecretaris van Financiën. 

De werkloosheid daalt volgend jaar naar verwachting tot 15,6 procent. Dit jaar wordt daar 17,4 procent voor geraamd, het hoogste cijfer in de eurozone.

De groeiprognose voor Griekenland van de Europese Commissie ligt voor volgend jaar een stuk lager, op 2,2 procent. Griekenland voldeed de laatste jaren aan eisen van zijn crediteuren en kreeg weer toegang tot de financiële markten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christian Alex

    Socialistische economieën groeien niet, nooit en nergens. Hoe zou er nu groei kunnen zijn, wanneer je iedereen die initiatief neemt kapot belast? Je ziet er veel lege huizen en lege winkels: allemaal weggelopen. En de EU heeft Griekenland verplicht haar activa aan de Chinezen te verkopen, van daar komt ook al niks meer.