Greta Thunberg wordt voor één dag gasthoofdredacteur bij BBC

Greta Thunberg.
AFP Greta Thunberg.
Klimaatactiviste Greta Thunberg wordt tijdens de eindejaarsperiode voor een dag hoofdredacteur van het bekende radioprogramma ‘Today’ op de BBC. Traditioneel nodigt BBC Radio 4 ieder jaar vijf gasthoofdredacteurs uit. Naast Thunberg viel dit jaar die eer te beurt aan Brenda Hale (voorzitter van het Britse Hooggerechtshof; nvdr), artiest/activist Grayson Perry, rapper ‘George The Poet’ en voormalig hoofdredacteur van ‘The Daily Telegraph’ Charles Moore.

Tijdens haar dag aan het hoofd van ‘Today’ zal Thunberg het woord geven aan verschillende personen die zich inzetten tegen de klimaatopwarming en vertegenwoordigers van inheemse stammen. Daarnaast zullen er ook enkele reportages getoond worden, onder meer over Zambia en Antarctica.

Ook de andere hoofdredacteurs-voor-een-dag hebben elk een eigen thema waarrond ze zullen werken. Zo zal Hale de werking van haar hooggerechtshof uitleggen en dieper ingaan op ‘dwangmatige controle’. Artiest/activist Grayson Perry zal stereotypen ontleden, terwijl rapper ‘George The Poet’ het thema identiteit zal aansnijden. Charles Moore zal het tot slot hebben over de vrijheid van meningsuiting.

De voorbije jaren wist de redactie van het BBC programma al verschillende sterren te strikken als hoofdredacteur. Zo waren onder meer prins Harry, Angelina Jolie en Stephen Hawking al eens gasthoofdredacteur.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karel daneeels

  zijn die ook al zot geworden

 • Danny Mertens

  Weten we ineens welke dag we de BBC niet au serieux moeten nemen.

 • Bart Vrancken

  Greta is haar broodje aan het bakken. Reken maar in euro 's dat ze dit niet allemaal geheel vrijblijvend zal doen. Ben eens benieuwd wanneer haar eigen milieubewuste kledinglijn en andere duurzamer artikelen uit China op de markt gaan komen.

 • Jean Emare

  Tijd om dan net een deftig signaal te geven.. en niet kijken! Studeer, maak je nuttig en zoek een oplossing ipv te vingerwijzen.

 • wim rooyakkers

  Als je dat kind hoort praten,is het net alsof ze 50 jaar levenservaring heeft, vraag me af wie haar instrueert alvorens ze het podium op gaat?