Greta Thunberg wil eigen naam als merk beschermen: “Niet de bedoeling om commercieel profijt te halen”

Greta Thunberg.
REUTERS Greta Thunberg.
Greta Thunberg heeft een aanvraag ingediend om haar eigen naam en die van haar beweging ‘Fridays For Future’ te beschermen als merknaam. Op die manier wil de jonge Zweedse klimaatactiviste commercieel misbruik tegengaan, verklaarde ze op Instagram.

"Mijn naam en die van #FridaysForFuture worden constant gebruikt voor commerciële doeleinden zonder akkoord", verklaarde de tiener. Ze betreurde ook dat er producten worden gelanceerd en geldinzamelingen worden gedaan in haar naam. Door die neer te leggen als merknaam is het niet de bedoeling om zelf commercieel profijt te halen, beklemtoonde Thunberg nog.

De tiener is het wereldwijde symbool geworden van de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. Ze startte in 2018 met sit-ins voor het Zweedse parlement en haar acties kregen al snel navolging in andere landen.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PAUL BROODHAERS

  Hahahahaha.......en gij gelooft dat

 • Nadine Abe

  Altijd al gedacht dat familie en groene groeperingen achter deze juffer staan , zoveel mogelijk aandacht krijgen om sponsering te bekomen foei .

 • raf peeters

  En toch zal ze een pak geld verdienen er mee ,verplichten iedere euro te spenderen aan de natuur in de vorm van bomen planten of om even wat maar wedden dat dit nooit zal gebeuren want in wezen telt hier ook maar eigenbelang en de geldbeugel.

 • Kristof verbeeck

  Ze wil er zelf geen financieel profijt uit halen Gelooft de journalist die dit schreef dat nu echt zelf ? Ze zal vlug een eigen lijn van producten hebben

 • Frank Van den Bulck

  Nou word ie fraai, wat is het volgende ? Marchandising ?