Greta Thunberg waarschuwt massa betogers in New York: “Verandering komt"

Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar toespraak vrijdag in New York.
Photo News Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar toespraak vrijdag in New York.
De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een grote massa klimaatbetogers in New York vrijdag toegesproken en gezegd dat ze deel zijn van een "golf van verandering". "Er komt verandering aan, of ze dat nu willen of niet", aldus Thunberg.

Thunberg, het boegbeeld van de mondiale klimaatbeweging, vertoeft momenteel in New York. De New Yorkse manifestatie moest het hoogtepunt worden van de wereldwijde klimaatbetogingen die vrijdag de aardbol rondgingen. Volgens de klimaatactiviste trokken naar schatting meer dan 250.000 manifestanten door de straten in New York. 

Ook in Brussel gingen duizenden de straat op voor het klimaatprotest. Op HLN+ lees je een reportage over de radicaliserende tak van de klimaatbeweging. 

Als jij tot die kleine groep mensen behoort die zich bedreigd voelen door ons, dan hebben we zeer slecht nieuws voor jou, want dit is nog maar het begin

Greta Thunberg, klimaatactiviste8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven van Soom

  ik ga heel hard zijn, al diegene die ontkennen dat er een klimaatprobleem is moet de bruine laag boven de steden eens bekijken, beweren jullie dat dit gezond is? dat masaal ontbossing gezond is? dat massaal diesel)partikels en andere kankerverwekkende stoffen de lucht inblazen gezond is? wel als jullie er zo over denken, dat jullie dan maar met jullie mond aan een uitlaat hangen van een draaiende auto , we zullen dan nog eens zien. Greta is awesome btw

 • Christine Laevers

  Dat ze doorgaat! En met haar vele jongeren. In Frankrijk worden netels in cultuur gebracht tot en met plantgoed voor de nieuwe boer om er voedsel, medicinale extracten en kledingstof van te maken! Er wordt gezocht naar andere gewassen die economisch rendabel kunnen zijn. In België gebeurt er niks! Altijd maar klagen en ontkennen.

 • Rudy Van Schelvergem

  Teveel volk op de aarde en het verdwijnen van regenwouden en bossen dat is het grootste probleem van deze planeet. Welke politieker durft het woord geboorte beperking in de mond nemen.

 • frans Venloo

  Oplossingen bij de wereldleiders zou beter zijn maar ik hoor alleen kinderpraat zonder enige inhoud alleen publiciteit telt

 • Jef Heffens

  Ze brengt het klimaatprobleem in de kijker maar daarbij is ook alles gezegd. Ze blijkt geen enkel benul ter hebben van de actuele geopolitieke situatie in de wereld, laat weg een goed plan naar een oplossing.