Greta Thunberg voert opnieuw actie voor klimaat, maar wel in aangepaste vorm

Photo News
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (17) heeft opnieuw gestaakt voor het klimaat. Ze postte een foto van haar jas, schoenen en een protestbord voor het parlementsgebouw in Stockholm. 

Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus verplaatste Thunberg haar wekelijkse actie naar het internet. Sinds begin maart post ze elke vrijdag een foto van thuis. Vandaag kwam daar verandering in.

Week 88

“Schoolstaking week 88", staat er bij de foto te lezen. “Vandaag hadden we een wereldwijde klimaatstaking gepland met miljoenen deelnemers. Maar in een noodsituatie moet je je aanpassen en je gedrag veranderen. De klimaatcrisis duurt nog altijd verder en we moeten elke crisis aanpakken.”


Begin maart riep ze alle klimaatactivisten op om tijdens de coronacrisis betogingen online te organiserenWoensdag zei Thunberg nog dat het klimaatprobleem zeker niet verdwenen is, hoewel de coronacrisis nu bijna alle aandacht opeist. Ze beklemtoonde dat er noodgedwongen op een andere manier aan protest gedaan moet worden en dat het klimaat niet in het verdomhoekje mag raken. “We zouden in staat moeten zijn om twee crisissen tegelijk aan te pakken", zei ze in een videodebat, georganiseerd door het Nobelmuseum.

Lees ook: Onze opinie. Hoe verzoenen we volksgezondheid en economie in de exitstrategie die nu voorligt? (+)

Bekijk ook:

UITGELEGD. Is de lockdown goed voor het klimaat?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • David Praet

    Ze is veel te jong om die soort beslissingen te maken, ze is nog een kind die waarschijnlijk gewoon aandacht wil.