Greta Thunberg voert actie voor het Witte Huis met enkele honderden supporters

De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in de Amerikaanse hoofdstad Washington met enkele honderden jonge mensen voor het Witte Huis een manifestatie gehouden voor meer klimaatbescherming.
AFP De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in de Amerikaanse hoofdstad Washington met enkele honderden jonge mensen voor het Witte Huis een manifestatie gehouden voor meer klimaatbescherming.
De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in de Amerikaanse hoofdstad Washington met enkele honderden jonge mensen voor het Witte Huis een manifestatie gehouden voor meer klimaatbescherming.

De 16-jarige en haar aanhangers namen plaats voor de ambtswoning van de Amerikaanse president en klimaatscepticus Donald Trump. En tientallen journalisten waren er getuige van. Thunberg zei in een korte toespraak dat ze overweldigd was door het grote aantal deelnemers aan het protest. 

Thunberg is niet zo beroemd in de VS als in Europa. Ze arriveerde ongeveer twee weken geleden in New York met een zeiljacht, omdat ze niet met het vliegtuig wil reizen uit klimaatoverwegingen. In Washington zal ze zes dagen verblijven en ontmoetingen hebben met andere activisten; ze zal ook een parlementaire hoorzitting bijwonen. 

Al meer dan een jaar voert Thunberg in haar vaderland elke vrijdag actie voor meer klimaatbescherming.

Bekijk ook hoe Greta Thunberg in New York aankomt: 

AFP
AFP
AP
AP8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacky Vanderplas

  En overal maar troep veroorzaken.ouders zouden moeten aangeklaagd worden om ordeverstoring door hun dochter die eigenlijk help , toezicht en bescherming moet krijgen.

 • Stefan Van Leuven

  Eén druppel hoop en verstand is meer waard dan een oceaan aan kritiek en onwetendheid !

 • Leonarda Van Opbroecke

  Die Greta neemt tenminste iniatieven. Wat anders dan de Copycats hier.

 • Verle Daniel

  De dulle griet uit Zweden vliegt er al direct in...een paar honderd fans. Ze wil niet met het vliegtuig gaan, maar de crew van haar zeilboot vliegt wel lustig heen en weer tussen Europa en Amerika.

 • Robert De Meulder

  Weer van die negatieve mensen die echt niet begrijpen dat zij dit niet alleen kan oplossen maar de positieve kant opgaat om de mensen wakker te schudden.Aan deze negatievelingen,ga zelf eens kijken of er niets aan de hand is met het milieu alvorens lulkoek te verkopen.