Grensregio Thailand en Laos opgeschrikt door aardbeving

Bouwvakkers staan voor een gebouw in Bangkok, waar de aardbeving ook gevoeld werd.
EPA Bouwvakkers staan voor een gebouw in Bangkok, waar de aardbeving ook gevoeld werd.
Aan de grens tussen Thailand en Laos heeft zich vandaag in de vroege uurtjes een aardbeving voorgedaan met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Dat meldt het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS.

De beving deed zich voor om 6.50 uur plaatselijke tijd (woensdag 00.50 uur Belgische tijd) op zo'n 44 kilometer ten westen van Xayaboury, in het noordwesten van Laos, en op ongeveer 54 kilometer ten westen van Chiang Klang, in het noordoosten van Thailand.

De schok was tot meer dan 700 kilometer verder in de Thaise hoofdstad Bangkok voelbaar. Over mogelijke schade of slachtoffers is voorlopig niets bekend.

De plek waar de aardbeving plaatsvond op de grens van Laos en Thailand.
EPA De plek waar de aardbeving plaatsvond op de grens van Laos en Thailand.
Bouwvakkers staan buiten op een stoep tegenover een gebouw in Bangkok, waar de aardbeving ook gevoeld werd.
EPA Bouwvakkers staan buiten op een stoep tegenover een gebouw in Bangkok, waar de aardbeving ook gevoeld werd.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik Moens

    Xayaboury, in het noordwesten van Laos? Bedoeld U niet het zuidwesten?

  • Freddie Heremans

    ik heb het gevoeld, miijn koffie rimpelde, al was de schok eerder een trilling van hooguit 2, seconden. Woon dicht bij de Laotiaanse grens. Thai zeggen dat dit nooit eerder gebeurde hier in Isaan.

  • Lungaun Aun

    Niks gevoeld. Alles is rustig hier