Grenfell-slachtoffers woest op Brits politicus: “Bewoners hadden gezond verstand moeten gebruiken en aanwijzingen van hulpdiensten moeten negeren”

“Als je gewoon negeert wat je verteld wordt en weggaat, ben je veel veiliger," aldus de parlementariër in een interview voor radiozender LBC.
Reuters, LBC “Als je gewoon negeert wat je verteld wordt en weggaat, ben je veel veiliger," aldus de parlementariër in een interview voor radiozender LBC.
De fractieleider van de Conservatieven in het Britse Lagerhuis Jacob Rees-Mogg heeft zich de woede op de hals gehaald van slachtoffers en nabestaanden van de brand in het Grenfell-flatgebouw in Londen. Volgens Rees-Mogg hadden de bewoners nadat de brand was uitgebroken "hun gezond verstand moeten gebruiken".

"De bewoners hadden de aanwijzingen van de hulpdiensten om in hun appartement te blijven, moeten negeren. Als je gewoon negeert wat je verteld wordt en weggaat, ben je veel veiliger," aldus de parlementariër gisterenavond in een interview voor radiozender LBC.

Enkele uren nadat de storm van kritiek over zijn uitspraken was losgebarsten, bood hij zijn verontschuldigingen aan, meldt Sky News.

Eind vorige maand kwam een vernietigend rapport uit waaruit bleek dat de Londense brandweer ernstig tekort is geschoten bij de bestrijding van de brand in het gebouw in 2017. Bij het inferno in de 23 verdiepingen hoge woontoren vielen 71 doden en raakten 77 mensen gewond.

De fractieleider van de Conservatieven in het Britse Lagerhuis Jacob Rees-Mogg.
EPA De fractieleider van de Conservatieven in het Britse Lagerhuis Jacob Rees-Mogg.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Beckers

  Die rechts-conservatieve politiekers blijken elke keer weer zeker niet de slimste maar wel de meest sluwe mensen te zijn.

 • luc vanessa

  hij vergeet dat partijgenoten van hem meegewerkt hebben aan de desastreuse gevel bekleding van dit gebouw.En dat die politiekers wisten dat het levens gevaarlijk was dit te gebruiken.Hun plaats is in de gevangenis !

 • Ludovic De Beuckeleer

  en dit word gezegd door iemand die wetten maakt waarvan men twijfels heeft ,de bevolking zou de politiekers moeten negeren en in de EU blijven.

 • dirk belis

  Politiekers leven allemaal op een andere planeet.

 • DIRK VANGOSSUM

  Hij verpersoonlijkt het niveau van de Britse conservatieve politici dezer dagen. Triest....