Greenpeace voert actie op hijskraan bij Notre-Dame in Parijs

Greenpeaceactivisten beklimmen hijskraan bij de Parijse kathedraal Notre-Dame en hangen spandoek op.
AP Greenpeaceactivisten beklimmen hijskraan bij de Parijse kathedraal Notre-Dame en hangen spandoek op.
Activisten van Greenpeace hebben een hijskraan beklommen bij de Parijse kathedraal Notre-Dame. Ze hingen een groot spandoek op met de slogan "klimaat, kom in actie". De milieuorganisatie wil dat de Franse president Emmanuel Macron meer doet om een "klimaatcatastrofe" af te wenden. Een onafhankelijke klimaatraad oordeelde deze week dat Frankrijk niet op koers lijkt te liggen om de klimaatdoelen voor de komende jaren te halen.

Miljarden

Macron zegt het klimaatbeleid serieus te nemen en heeft beloofd de komende jaren miljarden te investeren om de economie groener te maken. Ook wil hij 146 van de 149 voorstellen overnemen die zijn opgesteld door een klimaatconferentie van burgers.

Ontevreden

Minister van Cultuur Roselyne Bachelot is niet blij met de protestactie van Greenpeace. De activisten beklommen een kraan die wordt ingezet bij de herstelwerkzaamheden rond het eeuwenoude gebedshuis, dat vorig jaar zwaar beschadigd raakte door een brand. De minister noemde de bouwplaats rond de Notre-Dame "erg kwetsbaar".

Minister van Cultuur Roselyne Bachelot
Photo News Minister van Cultuur Roselyne Bachelot3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marcel Vandamme

    Doen die eigenlijk nog iets anders dan klimmen en doeken spannen? Wie buiten de groenen zijn hierdoor onder de indruk?

  • Tuur Schiepers

    Green peace zijn dat die gasten die op de kosten van de burger leven, zich overal mee moeien zonder enige kennis van zaken en zich boven de wet verheven voelen?

  • Mario Roman

    Greenpeace, ik weet dat het milieu heel belangrijk is, maar nu zijn er dringende zaken dan het milieu