Greenpeace-drones dringen nucleaire site in noordwesten van Frankrijk binnen

Oranje rook op het dak van een opslagbassin op de nucleaire site in La Hague.
AFP Oranje rook op het dak van een opslagbassin op de nucleaire site in La Hague.
In de nucleaire site in La Hague, in het noordwestelijk Franse departement Manche, zijn vandaag twee drones binnengedrongen, waarvan één een rookontwikkelaar op het dak van een opslagbassin dropte. Dat meldde uitbater Orano. Milieuorganisatie Greenpeace eiste de actie op via Twitter.

In de vestiging in La Hague wordt bestraalde kernbrandstof uit kernreactoren van over de hele wereld opgeslagen en opgewerkt. Orano benadrukt dat de veiligheid van de installaties nooit in het gedrang is gekomen. Het bedrijf heeft "de autoriteiten op de hoogte gebracht" van het incident en is van plan om een klacht in te dienen.

Greenpeace postte op Twitter een foto van de oranje rook op het gebouw. De milieuorganisatie eist de actie op en zegt met dat ze een "noodsein" wilde geven om "de nadruk te leggen op de kwetsbaarheid en verzadiging van dit gebouw".
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Febe Chapin

    Je kunt niets doen tegen drones. Je kunt evengoed vogels en vliegen ook in gaten beginnen houden. Je kunt er ook geen koepel op zetten, dus wat stellen ze zelfs misschien voor, buiten "stoppen" met kernenergie? Kritiseren is simpel. Geef een realistisch alternatief i.p.v. te zeveren en spelletjes te spelen.

  • Peter Buyck

    Wat een energieverspilling. Men heeft zo'n verkenning niet nodig om de site aan te vallen vanuit de lucht.