Greenpeace beklimt Eiffeltoren en hangt anti-Le Pen banner op

Actievoerders van Greenpeace hebben deze ochtend de Eiffeltoren beklommen.
Twitter Actievoerders van Greenpeace hebben deze ochtend de Eiffeltoren beklommen.
Deze ochtend hebben een twaalftal actievoerders van Greenpeace de Eiffeltoren beklommen om een banner op te hangen. Op de banner staat de Franse leuze "Liberté, Égalité, Fraternité" met de hashtag #resist als reactie tegen de rechtse presidentskandidate Marine Le Pen. De politie heeft de actievoerders ondertussen terug naar beneden gehaald. Twaalf mensen zouden gearresteerd zijn.

Greenpeace wil met de actie mensen aansporen om zich te verzetten tegen Marine Le Pen en haar partij Front National. De actievoerders hebben rond 6 uur vanochtend de Eiffeltoren beklommen. Volgens de politie hebben ze daarbij het veiligheidsnet rond de Eiffeltoren beschadigd. De politie heeft de arrestatie van drie personen bevestigd. Ondertussen zouden ook negen anderen opgepakt zijn. 

De politie meldt ook nog dat ze zal samenzitten met de bevoegde instanties om de beveiliging van de Eiffeltoren te bespreken. "Wat de reden ook is voor deze actie, het toont wel aan dat er iets mis is met de veiligheidsvoorzieningen van de Eiffeltoren. Daarom gaan we de feiten nu analyseren en de nodige maatregelen treffen."