Gratis sterke drank en halfnaakte danseressen op Europese Jeugdconferentie in Bulgarije: "Dit is niet de EU waarvoor ik wil vechten"

Bulgaarse aanpak van Europese Jeugdconferentie stelt jongerenleiders teleur

Photo News
Halfnaakte danseressen en alcohol, betaald met Europees geld. Vertegenwoordigers van jongerenorganisaties klagen de wantoestanden op de Europese Jeugdconferentie in Sofia aan.

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia vond vorige week de Europese Jeugdconferentie plaats, de halfjaarlijkse bijeenkomst van vertegenwoordigers van de Europese jongeren met beleidsmakers van de lidstaten en de Europese Commissie. Het nut van die conferenties: aanbevelingen formuleren aan alle EU-ministers van Jeugd om het leven van jongeren beter te maken. Onder meer het budget voor het populaire Erasmus-programma komt er aan bod.

Die Europese Jeugdconferenties zijn altijd zonder incidenten verlopen. Tot nu, onder het roterende EU-voorzitterschap van Bulgarije. "Wat ik daar heb meegemaakt, is ongezien", zegt Frédéric Piccavet (27). Vanuit de Vlaamse Jeugdraad was hij een van de officiële afgevaardigden van de Vlaamse jeugd op de conferentie.

‘Maak gerust zeven kinderen’

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Staf Van Reeth

  De nieuwe puriteinse mentaliteit ! Gelukkig zijn ze in Bulgarije nog normaal

 • Johan Apatride

  Hoezo? Dat hoort toch bij elke europese top?

 • cools ronny

  Dat moeten andere landen ook doen eruit stappen die geven er geen geld meer aan das teminste voor hun eigen volk terug grenzen en elke land zijn eigen geld en beslissingen inplaatst van die europa klucht die presteren tog niets alleen zakkevullers weg er mee brexsit

 • cools ronny

  Daar zouden wij voor moeten vechten voor europa het gaat tever ze slapen zoal betalen wij daar zoveel voor wat verdienen die en lossen niets op alleen maatregelen aan landen opleggen en financieel slechte landen er bij nemen daar gaat ons belastingsgeld jong weg met Europa

 • Etienne De Bondt

  En dit nog maar op een jeugdconferentie, wat moet het dan niet zijn als de echte zakkenvullers een conferentie houden?