Gratis condooms op voorschrift in Frankrijk

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Om de Fransen te beschermen tegen besmetting met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken, heeft de Franse regering besloten gratis condooms te verstrekken op voorschrift. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn vandaag bekendgemaakt op de zender France Inter.

Elke man en vrouw kan door deze maatregel naar de huisarts gaan en zich dit voorbehoedsmiddel laten voorschrijven. De ziektekostenverzekering betaalt, maar alleen voor een bepaald merk, dat goed is en voordelig. Deze moeten in een apotheek worden afgehaald, in doses van zes, twaalf of 24 stuks.

De nieuwe regeling wordt volgens het ministerie op 10 december van kracht. Behalve Franse artsen mogen ook vroedvrouwen voorschriften uitschrijven voor condooms. Minister Buzyn vertelde dat in Frankrijk jaarlijks zo'n 6.000 mensen hiv oplopen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Maes

    Ik moet die dingen niet, nemen teveel het plezier af en houden juist tegen wat de bedoeling van sex is namelijk heerlijk je warme zaad lozen in de vagina ook vrouwen vinden het beter zonder. Is kwestie van partners te vinden die te vertrouwen zijn en niet met iedereen in bed kruipen vooral niet met import want daar ligt het risico nog veel hoger.