Grap over bom op luchthaven Miami kost man 90.000 dollar

AP
Een grapje over explosieven is een Venezolaanse arts duur komen te staan. De man moet een schadevergoeding van zo'n 90.000 dollar (ruim 72.000 dollar) ophoesten nadat hij op de luchthaven van Miami lacherig deed over zogenaamde explosieven die hij bij zich zou hebben. Als gevolg van de man zijn humor werd de luchthaven gedeeltelijk ontruimd.

De 60-jarige Manuel Alvarado moet in totaal 89.172 dollar betalen ter compensatie van het verlies dat de evacuatie van twee luchthaventerminals met zich meebracht voor de politie van Miami en de verschillende getroffen luchtvaartmaatschappijen, zo meldt de advocaat van de man, Brian Bieber.

Alvarado stond op 22 oktober op het punt om op het vliegtuig naar Bogota te stappen, toen hij op enkele routinevragen van het personeel van de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca antwoordde dat hij C4-explosieven bij zich had. Hoewel de arts onmiddellijk daarna verduidelijkte dat het om een grapje ging, konden de autoriteiten allesbehalve lachen met de humor van de passagier: ze lieten de man oppakken en kondigden de noodprocedure af op de luchthaven van Miami.

"Hij heeft erg veel spijt van wat hij heeft gedaan. Hij wilde niemand schrik aanjagen en beging wat is gebleken de ergste vergissing van zijn leven", aldus de raadsman.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 staan in de Verenigde Staten strenge straffen op het dreigen met een bomaanslag.