Goudsmokkelnetwerk tussen Frankrijk en Duitsland ontmanteld

Getty Images/iStockphoto
In Frankrijk zijn veertien mensen aangeklaagd die ervan worden verdacht deel uit te maken van een groot goudsmokkelnetwerk tussen Frankrijk en Duitsland. Er werd bijna 30 kilo goud in beslag genomen, voor een waarde van 1,5 miljoen euro, werd vernomen bij de gerechtelijke autoriteiten.

De verdachten werden tussen midden mei en midden juni aangehouden, en werden in beschuldiging gesteld voor onder meer heling door een georganiseerde dievenbende en een ernstig witwasmisdrijf.

Elf van hen werden in voorlopige hechtenis geplaatst, en drie onder gerechtelijke controle. Naast het goud werden ook twaalf voertuigen met een waarde van 340.000 euro, een dertigtal luxehorloges en meer dan 120.000 euro gevonden.

Er waren ook huiszoekingen in België, omdat daar een goudverzamelaar met de Franse nationaliteit woonde. Hij werd volgens de gerechtelijke autoriteiten aan Frankrijk overgedragen in navolging van een Europees aanhoudingsbevel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.