Gorbatsjov wil lans breken voor Poetin bij Merkel

De 83-jarige Gorbatsjov komt, ondanks zijn wankele gezondheid, volgend weekeinde naar Berlijn om er deel te nemen aan de herdenkingen van de Val van de Muur, exact 25 jaar geleden.
AP De 83-jarige Gorbatsjov komt, ondanks zijn wankele gezondheid, volgend weekeinde naar Berlijn om er deel te nemen aan de herdenkingen van de Val van de Muur, exact 25 jaar geleden.
De Russische Nobelprijswinnaar voor de Vrede Michail Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, wil op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel de belangen behartigen van president Vladimir Poetin en Rusland.

Dat heeft Gorbatsjov vandaag gezegd aan het agentschap Interfax. De 83-jarige Gorbatsjov komt, ondanks zijn wankele gezondheid, volgend weekeinde naar Berlijn om er deel te nemen aan de herdenkingen van de Val van de Muur, exact 25 jaar geleden.

VS schuldig aan crisis
Maar behalve een nostalgische trip wil Gorbatsjov, medeverantwoordelijk voor het openbreken van de grens tussen Oost en West, zich "in deze crisistijden" inzetten voor de belangen van zijn land. De 'Vader van de Duitse Hereniging' zei dat Poetin "beter dan alle anderen momenteel" voor de Russische belangen opkomt. Voor de crisis tussen het Westen en Rusland beschouwt hij de Verenigde Staten als hoofdschuldige.

Merkel en Poetin vorige maand tijdens de Euro-Aziatische top in Milaan.
REUTERS Merkel en Poetin vorige maand tijdens de Euro-Aziatische top in Milaan.