Google Maps stuurt ruim honderd auto's modderveld in

Honderd automobilisten vast in de modderfile.
The Denver Channel Honderd automobilisten vast in de modderfile.
Automobilisten die onderweg waren naar de luchthaven van Denver (Colorado) dachten dat ze hun reistijd met de helft zouden verkorten. In plaats daarvan kwamen ze massaal vast te zitten in een modderveld.

De auto's strandden toen Google hen langs een file leidde via een onverharde en modderige weg. Maar die omweg bleek erger dan de file. “Ik dacht ‘misschien is er een alternatief’ en keek op Google Maps", vertelt Connie Monsees aan verslaggevers van The Denver Channel. “Mijn navigatie gaf aan dat ik daardoor niet nog 43 minuten onderweg zou zijn, maar slechts 23 minuten en dus ik nam de afslag. Na een tijdje kwam ik op een onverharde weg uit, die al vrij snel veranderde in een modderpoel.”

Monsees was niet de enige die de alternatieve route had gekozen. Er waren zo'n honderd andere auto's. Velen daarvan hadden tweewielaandrijving, anderen waren vast komen te zitten doordat ze probeerden weg te komen door het doorkruisen van geulen en sloten. Monsees zei dat ze weg kon komen van de modderige weg dankzij de vierwielaandrijving van haar auto. Onderweg nam ze twee gestrande reizigers mee naar de luchthaven. 

“Gezond verstand”

Volgens een verklaring van Google ging het om een openbare weg en concludeerde de software dat deze goed genoeg was om te dienen als alternatieve route. “Hoewel we er altijd naar streven de beste aanwijzingen te bieden, kunnen er zich problemen voordoen als gevolg van onvoorziene omstandigheden, zoals het weer”, zei een woordvoerder van Google tegen nieuwszender ABC. “We moedigen automobilisten aan om de lokale wetgeving te volgen en altijd hun gezond verstand te gebruiken tijdens het rijden.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  Verrasingsrit...met heel veel inschrijvingen, hadden nog nooit zo'n prachtige dag beleefd....vooral de terreinwagens waren in het voordeel deze keer.

 • Joy Tudu

  @Jurgen Van Den Bergh Google Maps is meestal veel nauwkeuriger dan mijn gps.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Google maps is géén gps. Knoop dat in je oren.

 • Jan Van Rompaey

  Zoiets kan alleen een doorzetter doen.

 • Theo Van Hoof

  Zit je toch nog altijd zelf aan het stuur. Zie je dat het off-road gaat en je hebt niet de wagen en banden om het te doen, draai dan terug. Hoe dom kan je zijn?