Gokkers verbaasd over loterijballetje waarop twee cijfers lijken te staan

twitter
Ierse gokkers zijn zaterdag op sociale media van verbazing over elkaar heen gerold, omdat het tijdens de tv-trekking van de nationale loterij net leek of één van de winnende balletjes twee verschillende cijfers had. De machine spuugde balletje 38 uit, maar volgens velen stond daar ook het getal 33 op.

Vrijwel direct kreeg de Irish National Lottery de nodige kritiek aan de broek. De organisatie zou de cijferballetjes niet goed hebben gecontroleerd, terwijl anderen het houden op een te glimmend balletje waardoor de 8 een beetje op een 3 leek. "Ik vraag me af of de rest van de balletjes ook andere getallen heeft'', luidt een van de vele reacties. Weer een ander beschuldigt de loterij van bedrog. "Want wat is nu het winnende getal? 38 of toch 33."

Volgens de Irish National Lottery was er niks mis met de loterijballetjes, maar ging het visueel mis door het licht in de studio in combinatie met de plastic buis waarin de winnende balletjes tijdens de trekking belanden.

"Het is niks anders dan een optische illusie", aldus de INL in een officiële reactie. "De trekkingen verlopen integer en eerlijk en het getrokken balletje is toch echt 38. Alle balletjes worden voor iedere trekking uitvoerig door een notaris gecheckt op gewicht, rolmogelijkheid, diameter en natuurlijk de getallen."
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Goffin

  bekijk bal nr 29 eens vanonder cijfer lijkt ook niet op 29 lichtinval???

 • Daniel collier

  Ik heb er een gekocht in Spanje voor 22 december (den dikke).

 • Adriaan Schellekens

  Van een andere kijkhoek zie je 38 staan . Door een weerkaatsing van een spot geeft dit een ander beeld . Van 46 mist ook een stukje door lichtinval . En als de loterij bedrog wil plegen gaan ze zeker niet zo amateuristisch te werk .

 • Georges Vande Velde

  De laatste tijd ook niet veel winnaar meer met 6 juiste cijfers hier in België. Hoe zou dat komen?

 • Peter Buyck

  Er is één getal dat lijkt op 33 en minstens 3x het opschrift 38. Wat is het probleem?