Goed in Fortnite of Call of Duty? Het leger wil u! Brits leger rekruteert gamers

Hebt u het tegen mij? Scène uit ‘Call of Duty Black Ops 4'.
rv Hebt u het tegen mij? Scène uit ‘Call of Duty Black Ops 4'.
Het Britse leger heeft een campagne gelanceerd om gamers van onder meer Fortnite en Call of Duty te werven. Met de advertenties hoopt het leger 16- tot 25-jarigen te overtuigen dat ze allang in huis hebben wat nodig is om in het leger te dienen.

Een van de posters toont de 'clown van de klas' en roemt hem om zijn opgewektheid. Andere afbeeldingen prijzen gamers om hun gedrevenheid en gevoel voor technologie. Een vrouw die wordt omschreven als 'me me me millennial' wordt op een poster geprezen om haar zelfvertrouwen.

Fortnite wordt gezien als het populairste computerspel ooit en kent momenteel meer dan 200 miljoen spelers. “Het leger kijkt anders naar mensen en we zijn er trots op dat we voorbij de stereotypes kijken en het potentieel in jonge mensen zien”, zei een legerwoordvoerder tegen de krant The Telegraph.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Pauwels

  Mensen, al eens gehoord van drones? Gamers hebben de skills om deze aan te sturen. Dit wordt de toekomst in oorlogsvoering. Niet die f35's. Dat is weggegooid geld.

 • Alex Millian

  Haha die gastjes die games zijn bang buiten te komen, spreek ze aan en ze kijken naar de grond met rode kaken, die zijn bang van echt geweld.

 • Koen Van Hessche

  raar dat ze bf5 niet vernoemen. HET oorlogsspel van dit moment en toch stukken moeilijker dan fortnite en cod. Maar wie wil nu zijn gaming uurtjes opgeven om ergens in de koude, regen en wind in een loopgracht te zitten schuilen? Of komen de eerste oorlogsrobots eraan, die vanop afstand bestuurd zullen worden?

 • Marc LInden

  ahaaha onozelaars nooit win je een oorlog zonder grondtroepen in een game misschien waar je een atoombom kan gooien op een mug hoe zouden ze een ontstekingskop draaien in een def gren of niet elektronische set-ups ontdekken Is en Afghanen geven Russen en Amerikanen op hun doos, zelfs Viet-nam met verouderd materieel verjaagt Fransen en Amerikanen Hoe denken de gamers dat een vuistslag aanvoelt, en dolksteek of een schotwonde. Met fantasten achter een scherm breng je nucleaire oorlog dichtbij.

 • Johannes Smikkelson

  Willy De Gieter, u leeft nog in de jaren '80? Gaming is ondertussen zo goed ingeburgerd dat het niet enkel meer bleke nerdjes zijn die gamen. Bekend voorbeeld: Henry Cavill is een fervent gamer