Goed gek: duikers drinken champagne op bodem ijskoud meer

De champagne koel houden, dat was geen probleem. Het meer waarin ze die zouden opdrinken was bijna bevroren. Deze Russische duikers wilden de eersten zijn om het nieuwe jaar in te luiden en deden dat op een spectaculaire manier. Onder water, dansend rond een kerstboom.

In het uiterste oosten van Rusland, in de bijna bevroren Shchitovaya baai, gingen de duikers zaterdag het water in. "Het gevoel is fantastisch, de zichtbaarheid is goed, de watertemperatuur is min 1 graad. Ik denk dat over een dag of twee de baai volledig bevroren zal zijn", verklaart één van de duikers tegenover Russia Today.

De duikers zetten een kerstboom op de bodem van de baai, ontkurkten een fles champagne en dronken die onder water op. Daarna gaven ze elkaar de hand en deden ze een dansje rond de kerstboom.

De duikers komen uit de stad Vladivostok, in het uiterste oosten van Rusland. Dat is de Russische regio die het eerst het nieuwjaar zal inluiden. Rusland telt elf tijdzones.

Het nieuwjaarsfeest is enorm populair in Rusland. Veel Russen vieren ook orhtodoxe kerst, op 7 januari. Steeds meer Russen vieren ook de katholieke kerst op 25 december.