Giraffe brengt terminale patiënte (26) ontroerende laatste groet

De foto met de giraffe ontroert velen op sociale media.
Stichting Ambulance Wens De foto met de giraffe ontroert velen op sociale media.
Nog één keer naar Blijdorp, de dierentuin in Rotterdam. Dat was de wens van een Nederlandse terminale patiënte (26) waar Stichting Ambulance Wens donderdag aan kon bijdragen. Het leverde een bijzondere foto op. De groet van een giraffe aan de patiënte zorgt voor ontroering op sociale media. "Dit is waar we het voor doen.”

De familie van de jonge vrouw uit Alkmaar (Noord-Holland) stuurde de foto naar Stichting Ambulance Wens. “We konden deze vrouw, hoewel ze aan een beademingsapparaat lag, toch meenemen naar Blijdorp”, vertelt oprichter van de stichting Kees Veldboer. “Dit is waar we het voor doen. De laatste wens van deze mevrouw is vervuld.”

Op sociale media reageren veel mensen op de foto. “Bijzonder hoe het lijkt alsof de giraffe de situatie aanvoelt. Wat de foto een bepaalde serene zachtheid geeft. Je voelt de connectie, en dat is zo mooi”, schrijft iemand. 

Mario

De foto doet denken aan een wens die de stichting eerder vervulde. In 2014 nam de 54-jarige Mario ook afscheid van de giraffen in Diergaarde Blijdorp. Hij maakte voor zijn ziekte, ondanks zijn verstandelijke beperking, de verblijven van de dieren jarenlang schoon. “Een heel speciaal moment. Je zag hem glunderen en stralen”, vertelde Veldboer toen. Stichting Ambulance Wens vervult al sinds 2007 de laatste wensen van terminaal zieken. 
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gilbert dejonghe

  Een mooie foto die de wereld mag rond gaan. Zo ziet men maar dat dieren niet hoeven te spreken , hun gebaar zegt genoeg . Veel sterkte in deze zware strijd .

 • Suzy Gillemot

  Zo mooi

 • Jean Vandepitte

  En wij maar zagen, dat we geen uurtje langer op café mogen.

 • Luc Gorrebeeck

  Gelukkig zijn deze mooie dingen er nog in het leven ! Prachtig ! Sterkte !

 • myriam michiels

  Hier zijn geen woorden voor. Dieren voelen mensen aan, hun blijheid maar ook hun verdriet. Mooi beeld in een wereld vol gruwel.