Gijzelingsactie in Malinees hotel afgelopen, minstens vijftien doden

(Archieffoto)
Kos (Archieffoto)
De gijzelingsactie in een hotel in het Malinese Sévaré is afgelopen. Bij de bevrijdingsactie van het Malinese leger konden vier gijzelaars bevrijd worden. Drie gijzelaars zouden om het leven gekomen zijn. Bij de actie werden ook zeker zeven gijzelnemers en vijf soldaten gedood.

De gijzelingsactie in het hotel Le Byblos in Sévaré, 620 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako, begon vrijdagmorgen om 7 uur (lokale tijd).

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het Malinese leger een bevrijdingsactie gestart. Daarbij konden vier buitenlandse gijzelaars bevrijd worden. Het gaat om twee Zuid-Afrikanen, een Oekraïner en een Rus. Minstens zeven militanten kwamen bij de actie om het leven. Aan de kant van het leger vielen vijf slachtoffers.

Volgens de Malinese minister van Informatie Chogel Maria zouden er bij de actie ook drie gijzelaars om het leven gekomen zijn. Hun nationaliteit is nog onbekend. Getuigen spraken wel van een dode blanke man, mogelijk een VN-medewerker, die dood in de straat lag.

In het hotel verbleven volgens bronnen minstens vijf buitenlanders, drie Zuid-Afrikanen, een Fransman en een Oekraïener. Die laatste kon snel ontsnappen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.