Gijzeling in Arnhem: politie heeft dader opgepakt

Twitter
In Arnhem heeft een gijzeling plaatsgevonden. Volgens de Nederlandse politie - die massaal ter plaatse kwam - is de situatie inmiddels onder controle en is de dader opgepakt. Supermarkt COOP aan de Hommelseweg en verscheidene huizen werden ontruimd, nadat een melding was binnengekomen over een gewapende man. Een kerel in slechts een onderbroek werd rond 14.10 uur door een arrestatieteam uit het betrokken pand gehaald. Hij zou twee mensen gegijzeld hebben gehouden. Zij zijn in veiligheid gebracht.

Daarmee kwam een einde aan een grootschalige politieactie. Agenten sloten de Hommelsestraat in het Nederlandse Arnhem en een aantal zijstraten af en liet niemand meer toe. Ze adviseerde iedereen in het afgezette gebied om binnen te blijven. Er kwam ook een robot ter plaatse die explosieven opspoort. Die is nog altijd aanwezig.

anp
anp

De politie kreeg 's ochtends de melding dat een man met een wapen zich zou ophouden in het wijkcentrum aan de Rappardstraat. "Die melding nemen we serieus en daarom zijn we met meerdere eenheden ter plaatse gegaan", zegt een politiewoordvoerder.

De politie rukte meteen met zwaar materieel uit. Een pantserwagen met ladder reed door de wijk en onder meer enkele arrestatieteams met politiehonden kwamen ter plaatse. Verder liepen er zwaarbewapende agenten met kogelvrije vesten in de omgeving en waren medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) aanwezig.

Er cirkelde daarnaast een politiehelikopter boven de stad. Over mogelijke gewonden is momenteel nog niets bekend.

Treinverkeer
Het treinverkeer tussen Arnhem en Zevenaar werd stilgelegd. Vermoedelijk had dit te maken met de politie-inzet in Arnhem, maar zowel NS, ProRail als de politie zelf wilde dat laatste niet bevestigen.